Pianist

Berry van Berkum
Berry van Berkum

Berry van Berkum is als pianist/organist verbonden aan de repetities en vaak ook uitvoeringen van het Toonkunstkoor Nijmegen.

Berry studeerde orgel, improvisatie en piano aan het conservatorium te Arnhem. Hij behaalde meerdere malen prijzen op internationale orgelconcoursen.

Met jazzsaxofonist Gijs Hendriks ( Utrecht) vormt hij een duo dat sinds 2001 regelmatig optreedt in de grote stadskerken in heel Nederland. Zij speelden ook op internationale festivals, waarbij nieuwe composities uitgangspunt vormen voor nieuwe improvisaties die het experiment met de akoestiek niet schuwen. In 2006 verscheen hun cd Tadadi met steun van het Thuiscopiefonds.

Naast zijn praktijk als concert organist in binnen – en buitenland maakte hij verschillende cd opnamen en radio opnamen ( voor KRO , NCRV , BRT ) met o.a. muziek van Messiaen,Welmers, Frescobaldi en Bach. Hiernaast participeert hij regelmatig in muziektheater voorstellingen en als organist en speler in kindervoorstellingen en maakte hij naam als improvisator.
Sinds 2000 is Berry van Berkum werkzaam als componist.

In 2011 is hij benoemd als organist van de Nicolaïkerk te Utrecht.

Meer informatie over Berry van Berkum.